Джо Байдън официално прие номинацията на Демократическата партия за кандидат за президент на САЩ. В речта си Байдън обеща да обедини страната и отправи критики към държавния глава Доналд Тръмп.

След 5 десетилетия в политиката и 3 опита, Байдън най-накрая получи номинацията на демократите. Той обеща, че ще работи усърдно за всички негови избиратели, но и за тези, които не са му гласували доверие.

Снимка: Reuters
Байдън подчерта че, ако бъде избран, ще изведе страната от това, което той определи като “тъмен момент”. Той обеща, че ще възстанови нормалността и ще излекува раните.

В програмата му на първо място ще бъде темата за коронавируса и справянето с кризата.

Снимка: Reuters
Демократите представиха изборите като спасителна акция за държавата - от една страна заради COVID-19 и от друга - заради администрацията на Тръмп.

След официалните номинации на двамата кандидати за Белия дом, конгресът на демократите завърши с фойерверки, като събралите се, които слушаха речта на Байдън навън, ликуваха от автомобилите си. 

Снимка: Reuters
Другата седмица ще е конгресът на Републиканската партия. Тогава се очаква Доналд Тръмп и Майк Пенс официално да приемат своите номинации за надпреварата за Белия дом през ноември.