Най-малко 37 души загинаха, след като турски товарен самолет се разби в гъсто населен район край столицата на Киргизстан, съобщи Би Би Си. Машината, около 14-годишен „Боинг 747”, е летяла от Хонконг за Истанбул.

Първоначалните данни бяха, че един от членовете на екипажа е оцелял, но местни медии твърдят, че никой на борда не е оцелял.

Мястото на инцидента е в близост до основното летище в страната – „Манас”, разположено на 25 км от столицата Бишкек. Тази сутрин там е имало гъста мъгла.

Около 7:30 часа местно време самолетът е трябвало да направи междинно кацане по пътя си към Турция, но при все още неустановени обстоятелства машината се е разбила сред къщите. 15 сгради са напълно разрушени.

На мястото на инцидента са изпратени пожарникари и спасителни екипи.

Първоначалната информация беше, че самолетът е на Турските авиолинии, но по-късно превозвачът АСТ обяви, че машината е негова.

„Ние все още не можем да дадем причина за инцидента, по предварителни данни това може да е била грешка на пилота. Тази информация обаче не е окончателна“, посочи вицепремиерът на Киргизстан Мухамедкалий Абулгазиев.

По думите му екипажът е бил опитен.