Двама мъже са загинали след катастрофа на автомобил на „Тесла“, който според властите се е движел без човек на волана, предаде „Ройтерс“.

Единият от пътниците е бил на предната седалка, а другият на задната, когато колата се блъснала в дърво снощи. Автомобилът се е движел с висока скорост в завой преди сблъсъка.

Инцидентът се случва на фона на проверка на полуавтономната система за управление на "Тесла" след няколко инцидента. Компанията се подготвя да пусне подобрен софтуер за "пълно самоуправление" за повече клиенти.

От американската агенция за автомобилна безопасност обявиха през март, че разследват 27 случая на катастрофи с автомобили на "Тесла", като най-малко три от тях са станали скоро.

Възможността за автономно управление на колите и камионите е най-значимата промяна в автомобилните технологии за последното поколение. „Тесла“ и други автомобилостроители очакват огромни печалби от безпилотното шофиране, ако успеят да се справят с предизвикателствата пред безопасността на движението и изискванията на регулаторите.

Главният изпълнителен директор на "Тесла" Илън Мъск коментира през януари, че очаква голяма печалба от софтуера за самоуправление, отбелязва "Ройтерс".