Двама британски граждани са изчезнали някъде между Донецк и Логанск в югоизточната част на Украйна. За това съобщава украинската полиция, цитирана от Би Би Си.

Мъжете, които са на възраст 28 и 48 години, са били доброволци, уточняват от полицията. Те са били забелязани за последно в петък (6-и януари). Придвижвали са се към град Соледар, където през последните дни се водят интензивни боеве.

Оттогава няма връзка с тях. Говорител на външното министерство във Великобритания съобщава, че са „в постоянна връзка със семействата на двама британци, които са изчезнали в Украйна и ги подкрепя“.

Междувременно от полицейското управление в град Бахмут потвърждават, че са получили сигнал за изчезнали лица в 17:15 часа местно време в събота. От там са призовали за всякаква информация, която може да помогне за намирането на двамата мъже.

По-рано в понеделник през деня представители от украинската армия заяха, че скоро ще поемат контрола над Соледар - малък град близо до Бахмут.

Британското външно министерство предупреждава да не се пътува към Украйна, тъй като се водят сражения в различни градове в страната. Дипломатите припомнят също така, че съществува „реален риск за живота“ и британските граждани, които все още са в Украйна, трябва незабавно да напуснат страната.