Двадесет полицаи бяха убити при самоубийствено нападение срещу полицейски участък в Афганистан, предаде Асошиейтед прес. Други осем полицаи са ранени.

Говорител на губернатора на провинция Логар заяви, че нападението е станало в Пул-и-Алам, административен център на провинцията, на около 80 км източно от Кабул.

Засега никой не е поела отговорност за нападението.

Талибаните и други екстремисти увеличиха нападенията си над афганистанските сили за сигурност, след като силите на САЩ и НАТО приключиха бойната си мисия в страната в края на миналата година.

Днес афганистанската армия е започнала операция срещу талибаните в южната част на страната с надеждата да отслаби позициите им преди началото на следващия „сезон на сраженията”.

В понеделник афганистанската армия и полицията са изпратили няколко подразделения, за да извършат щурм в четири области на провинция Хелманд. Тази зона бе сцена на ожесточени сблъсъци при предходния период на интензивни сражения през лятото на 2014 г.

При акцията в понеделник са били убити 76 талибани. Освен в Хелманд операцията ще се проведе в шест области в съседните провинции Кандахар, Фарах и Орузган.