Млад мъж, който се представил за 28-годишния Дрис Укабир Сопрано, се е явил в полицейското управление в испанския град Рипол, за да обяви документите си за откраднати, пишат в. „Ла Вангуардия” и в. „Ел Паис”.  

Именно Дрис Укабир беше посочен като човека, който е наел колата, използвана за терористичната атака в Барселона, при която загинаха най-малко 13 души, а 80 бяха ранени.

За нападението беше задържан един човек, идентифициран като Дрис Укабир – именно заради намерения паспорт.

От мрежата беше свален и фейсбук профила на Дрис Укабир Сопрано, който изглеждаше сравнително редовно поддържан. Профилната му снимка, например, беше сменена във вторник. На нея Укабир беше фотографиран на плажа.

Снимка: Facebook

Сега обаче мъжът твърди, че по време на атаката не е бил в Барселона, а в Рипол. Според кмета на градчето сега полицията трябва да изясни защо той не е обявил документите си за откраднати по-рано и дали по-малкият брат на Дрис – 18-годишният Муса, който живее точно в Барселона, всъщност не е замесен в атаката.

Фейсбук профила на Дрис Укабир освен това твърдеше, че той е роден в Марсилия, а не в Мароко, каквато беше информацията за издирвания.