Осъдиха на доживотен затвор смятания за криминален бос №1 в Холандия Вилем Холедер, съобщи Би Би Си. Той е признат за виновен за това, че е поръчал убийството на 5 души и е извършил непредумишлено убийство.

Разследването зависеше от важни показания от сестрата на Холедер – Астрид, която тайно е записвала разговори с брат си. След разкриването на информацията, тя се укрива на неизвестно място.  

„Нещо трябваше да се случи, за да го спрем. Знам, че той иска да ме убие и не го виня за това. През деня има много възможности някой да застане пред теб и да те застреля. Чувствам се като предател”, обясни Астрид Холедер.

Другата сестра на гангстера – Соня, също свидетелства срещу него. Тя беше женена за бизнес партньора и също известен местен мафиот Кор ван Хаут, който стана жертва на поръчково убийство през 2003 г.

61-годишният Вилем Холедер, известен с прякора „Носът”, придоби слава през 80-те години на миналия век, когато отвлече бирения бос Фреди Хайнекен. След това той се свързваше с организираната престъпност, основно заради създаването на криминална група с Дино Соерел (в затвора) и Стенли Хилис (убит).