Избраният за президент Доналд Тръмп обеща днес "хората му" да публикуват до 90 дни пълен доклад за хакерските атаки срещу САЩ в кампанията за президентските избори през ноември, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В пост в „Туитър” Тръмп не уточни на кого ще повери изготвянето на документа. 

Избраният за президент отново заяви, че "фалшивите обвинения" срещу него са били изфабрикувани от опоненти -  "както демократи, така и републиканци", предаде Ройтерс.

Недоказаните твърдения, че Русия разполага с компромати за мен, вероятно са били разпространени от "разузнавателни агенции", написа Тръмп в „Туитър”.

Вчера директорът на националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър каза, че информациите в медиите не са изтекли от американски разузнавателни агенции, отбелязва Ройтерс. Нашите служби не са се произнесли дали информацията е надеждна, уточни Клапър. 

Подозренията, че Русия е извършила хакерски атаки, за да помогне на Тръмп да спечели президентските избори в САЩ, са отделни от недоказаните твърдения, че тя разполага с компромати за него, отбелязва ДПА.

Тръмп коментира, че мненията на номинираните хора за постове в бъдещото му правителство не бива непременно да съвпадат с неговото, предаде ТАСС. "Всички кандидати, издигнати от мен, правят добро впечатление и вършат добра работа. Искам те да бъдат самите себе си и да изказват собствени мисли, а не моите", написа Тръмп в „Туитър”. 

Милиардерът, който бе избран за президент като кандидат на републиканците, заяви, че неговата съперничка от Демократическата партия Хилари Клинтън изобщо не е трябвало да бъде допусната до участие в изборите предвид информацията, с която Федералното бюро за разследване (ФБР) е разполагало за нея, предаде ТАСС.