Германската „Дойче банк“ обяви план за преструктуриране, който предвижда съкращаване на всеки пети работещ в банката, което се равнява на около 18 хил. души, пише британският вестник „Гардиън”.

Планът трябва да бъде приложен в периода до 2022 г.

Решението накара някои членове на изпълнителния съвет да напуснат ръководството на банката, пише още изданието. Идеята за промените е дошла заради лошото представяне на банката на финансовия пазар и правните проблеми в последните години.

В края на 2018-та германската полиция обискира най-голямата банка в страната по подозрение за пране на пари. 

Изпълнителният директор Кристиян Севинг прати отворено писмо до служителите, в което изрази своите „огромни съжаления“ относно нововъведението.

„Първо нека да подчертая – наясно съм, че за преструктурирането на нашата банка правим големи съкращения. Лично аз изпитвам огромни съжаления за последствията за някои от вас, но нямаме друг избор освен да пристъпим към тази промяна директно“, пише в обръщението си Севинг, в което са изразени намеренията „Дойче банк“ да бъде върната към своите корени.

„За съжаление, трябва да приемем факта, че това преструктуриране ще изисква неудобни решения. Това важи особено много за размера на нашия персонал и неговото съкращаване. Уверявам ви, че моите колеги и аз разбираме, че това решение повлиява върху хората и техния живот по непредсказуем начин. Ето защо ние ще направим всичко възможно за да приложим тези съкращения колкото е възможно по-отговорно – смятам това за свой дълг“, заявява още изпълнителният директор.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!