Президентът Дилма Русеф обеща да комуникация и диалог с младежите в Бразилия, пише АП.

Русеф и министърът на образованието Алойзиу Меркаданти се срещнаха в столицата Бразилия с лидери на 25 младежки организации.

Не последва конкретно съобщение за резултати от срещата, но така кабинетът на Русеф слага начало на диалог с младежта на нацията.

Отделни протести продължиха и вчера, с демонстрация на таксиметрови шофьори близо до вътрешното летище на Рио де Жанейро, Сантос Дюмон, заради предложените промени в регламента за лицензите им. Полицията в щата Сао Пауло използва гранати със сълзотворен газ, за да разпръсне малка група демонстранти, които бяха блокирали голям път. Друга демонстрация се проведе в североизточния град Натал.

В социалните мрежи имаше множество информация за обща стачка в понеделник, която ще обхване всички щати и ще се фокусира върху исканията за по-одобри обществени услуги и край на корупцията. Представители на двата най-големи профсъюза обаче заявиха, че нямат данни за подобна организация.Те планират национален протест "слоудаун" - форма на индустриален протест, при която работниците намаляват производителността, за 11 юли.