5-годишно момче изчезна от партито за собствения си рожден ден в американския щат Айдахо. Полицията съобщи, че е открила тяло.

Матю Глин е бил видян за последен път в дома си в късния следобед в понеделник, докато празнувал петия си рожден ден с приятели и семейство, пише ABC News.

След мащабно издирване във вторник екипите са открили тялото в канал, съобщиха от полицията в Бойзе. Ще се направи официална идентификация, въпреки че се смята, че жертвата е Матю, казаха от полицията.

Тялото е намерено в канал на около километър северно от мястото, където момчето е изчезнало. Изглежда, че няма следи от насилия, казаха от полицията.

Служителите са се отзовали на сигнал за изчезнало дете малко преди 18:00 ч. местно време. Матю има форма на аутизъм и е некомуникативен. Той е бил с пижама на Батман, когато е изчезнал.

 

Властите незабавно започват мащабно издирване с участието на дронове, весдеходи, ATV и кучета за проследяване, което се съсредоточава предимно върху пътищата покрай вода в района, тъй като Матю бил привлечен от нея.

Полицията също така извърши претърсване от врата на врата, за да провери задните дворове на хората.

В търсенето са участва;о 30 души, включително екипи за планинско колоездене, които са покрили части от местния зелен пояс.

Била е пусната песента Wheels on the Bus по високоговорителите, за да се опита да привлече Матю.

В издирването се включи и пожарната служба на Бойзе.