Обикновен студентски стаж – така говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира появилата се информация, че дъщеря му Елизавета работи в Европейския парламент.

От думите на френския евродепутат и бивш съветник на Марин льо Пен – Емерик Шопрад, стана ясно, че той е човекът, който е взел решение да наеме Пескова.

„Европейският парламент е одобрил договора и всички процедури са спазени”, заяви Шопрад.

Стажът на наследницата на говорителя на Путин трябва да приключи през април, добави още евродепутатът. За своята работа тя получава 1000 евро на месец.

„Знаете ли – тук става въпрос за обикновена студентка и обикновен стаж”, посочи Песков, като подчерта, че това няма общо с работата му като пресаташе на руския президент.

„Тук става въпрос за дъщеря ми, а не за професионалните ми задължения или работата им”, добави той.

Името на Елизавета Пескова фигурира и в сайта на Европейския парламент, в списъка с хората от екипа на Шопрад.

Евродепутатът подчерта, че стажантите изпълняват офисна работа, боравят и с материали, публикувани в медиите. Те нямат достъп до конфиденциална информация или срещи, провеждащи се при закрити врата, каза още той.

Националният фронт на льо Пен се забърка и в друг скандал, след като преди време се появиха данни, че политическата сила е получила финансиране от руски банки.