Френските високоскоростни влакове са нападнати от дървеници, а пътници публикуват в социалните мрежи клипчета с пълзящите насекоми и обривите по кожата си. За това разказва агенция Ройтерс.

Аматьорско видео, заснето от пътник във влака, показва как дървеница пълзи по седалките в купето. Авторът на клипа твърди, че дори има следи от ухапвания по тялото си.

„Това наистина ме травмира. Дано не хапят. Не е нормално във високоскоростен влак да има дървеници. Честно казано, не съм спокоен, така че ще държа багажа си затворен, за да им попреча да влязат и да си ги занеса у дома. Вероятно ще трябва да изпера всичките си дрехи, след като сляза от влака. Тази информация ме прави параноична“, споделя Лаура Мди.

Снимка: Reuters

„Това ме стресира, защото тази сутрин трябваше да взема влака и се чудех дали ще видя дървеници да пълзят около мен. Чудих се дали да взема влака и ли да пътувам с друг транспорт, но такива гадинки има също така в кината и къде ли още не. Доколкото съм чувала“, споделя и София Рустица.

Специалист по контрол на вредителите във Франция обяснява, че дървениците не се възприемат като опасни. Но въпреки това те могат да доведат до кожни обриви и алергии. „В отделни случаи хората могат да изпаднат в паника или параноя, ако имат непоносимост към насекоми“, пояснява Сача Криф, който е собственик на магазин за препарати за борба с вредителите.

Снимка: Reuters

Той споделя също така, че броят на обажданията са нараснали драстично през последните месеци – все повече парижани звънят с молба за съдействие. „Има хора, който плачат по телефона и ни молят да им помогнем, да се избавят от гадинките. Налага им се да изхвърлят мебели и спално бельо, за да се отърват от вредителите“, казва още Сача Криф.