Главният директор на Главната дирекция „Изпълнение на наказанията" Васил Миладинов се разделя с поста си. Той беше назначен миналата година, след скандалното бягство на Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор.

Министърът на правосъдието Даниел Кирилов заяви, че заповедта за освобождаването на Васил Миладинов ще бъде подписана до края на работния ден, но не уточни с какви мотиви. 

Кирилов заяви, че вината на Миладинов, заради която го освобождават, „си е отделно и различно събитие”, но беше категоричен в намерението си да подпише заповедта за неговата смяна в следващите три часа. 

Главен комисар Миладинов каза за bTV, че от днес е в болнични и няма да коментира, докато не се запознае с мотивите за освобождаването му. По информация на bTV, служителите на Главната дирекция „Изпълнение на наказанията" ще излязат с протест.

Преди дни Кирилов е бил на посещение в следствения арест на бул. „Г.М.Димитров", след като редица задържани там се оплакаха от условията. Правосъдният министър констатирал влага по стените. Все пак министърът заяви, че можело да се диша и без маска. 

Кирилов предлага да се промени и рестрикцията за това колко плодове и зеленчуци могат да се внасят в ареста.