Коронавирусът продължава да настъпва в много страни по света. Броят на заразените вече е 10 милиона и 600 хиляди. Починалите са над 515 хиляди.

Редица американски щати отново налагат карантина на фона на рекорден ръст на инфектираните.

Снимка: btvnovinite.bg

Калифорния затваря закритите части на ресторантите и киносалоните заради нарасналия брой заразени с новия коронавирус. Това обяви губернаторът на щата Гавин Нюсъм. Заповедта обхваща някои от най-гъсто населените райони в щата като Лос Анджелис и Ориндж Каунти, а също и щатската столица Сакраменто.

А президентът Доналд Тръмп защити носенето на маски, след като дълго време се противопоставяше на мярката. В интервю за "Фокс нюз" Тръмп каза, че маската го карала да изглежда като „Самотния рейнджър“.

"Аз съм изцяло за маските. Мисля, че те са нещо полезно. Бих носил, ако съм сред група хора и ако съм близо. Нямам проблем. Всъщност носил съм маска и ми хареса как изглеждам. Изглеждах добре. Приличах на Самотния рейнджър.", заяви американският президент.

Снимка: btvnovinite.bg

А в Китай над 15 000 тона плодове и зеленчуци бяха унищожени или дезинфекцирани на пазар в Пекин заради опасения, че може да са заразени с новия коронавирус.

Пазарът се оказа източник на втора вълна от COVID-19, който накара властите да повишат нивото на спешна реакция.