Индия е страната с най-много починали и заразени с COVID-19 през последното денонощие – 803 смъртни случая и над 50 000 инфектирани. В същото време, Латинска Америка се превърна в новото огнище на коронавируса в света. Заразените в региона прехвърлиха прага от 5 милиона.

В Южна Америка и Карибите пандемията е отнела живота на над 200 хиляди души. Аржентина и Колумбия поставиха антирекорди през уикенда. Бразилия остава най-засегнатата страна в региона. А властите в Мексико решиха учебната година, която започва на 24 август, да се провежда по телевизора.

„Мексико, Бразилия и Съединените щати поставиха региона в окото на пандемията – не въведоха ранна карантина, не взеха мерки за социално дистанциране, още се чудят дори за маските, особено в Щатите“, коментира обстановката епидемиологът Луис Хорхе Ернандес. 

На фона на тези обвинения, американска компания обяви, че коктейл от антитела предотвратява и лекува COVID-19. Направени са тестове с 36 маймуни и 50 хамстера. Коктейлът от две антитела е успял да блокира почти напълно коронавирус инфекцията, сочат резултатите на животите. Това поражда надежди, че въпросната комбинация може да подейства и при хора, за което вече са започнали клинични изследвания.