CNN получи лиценз за излъчване на територията на Русия, съобщиха руските медии, позовавайки се на медийния наблюдателен орган Роскомнадзор. Телевизионният канал спря да функционира в края на 2014 г. след промени в руското законодателство. Към момента CNN не потвърждава тази информация.

Вестник „Известия” обаче се позовава на свой източник в компанията, който твърди, че лицензът е получен на 23 март и е за срок от 10 години. Ръководителят на Роскомнадзор Александър Заров е потвърдил новината пред изданието.

„Приветствам факта, че CNN ясно следва договореностите, постигнати по време на преговорите, и вярвам, че каналът ще бъде точен и безупречен в политиката си на съдържание", заяви той пред вестника.

CNN спря да излъчва в Русия на 31 декември 2014 г. след промени в законодателството, регламентиращи дейността на средствата за масово осведомяване. По-специално, от 1 януари 2015 г. бе забранена рекламата по платената телевизия.

През февруари телевизията подаде заявление в Роскомнадзор за получаване на лиценз за универсално излъчване и пререгистрация.