Четвърти заразен с коронавируса е починал в Италия. Починалият - мъж на 84 г., се е лекувал в болница от друго заболяване, когато се е заразил с COVID-19.

Трима души в напреднала възраст вече починаха от заболяването, като двама от тях са страдали от сериозни здравословни проблеми. Няма данни за заболели българи.

Повече от 200 души са заразените с вируса, сочат последните данни. По-голямата част от тях са в северните райони на Ломбардия и Венето. 

Мъж засне с камера пустите улици на Кодоньо, недалеч от Милано. Под двуседмична карантина са 11 града в Италия. Училища, обществени сгради и търговски обекти са затворени. Отменени са футболни мачове, а прочутият карнавал във Венеция беше преждевременно закрит.

Най-тежко засегнатият регион – Ломбардия, обяви 53 нови случая на заразени с коронавируса за една нощ, с което общият им брой става 165 само за четири дни. Около 22 души също са с вируса във Венето. Няколко заразени са регистрирани и в съседни райони.

В неделя Австрия дори спря влак от Италия заради опасения, че на него има двама болни. Малко по-късно транспортът беше подновен, а тревогата се оказа фалшива.

В Азия болестта продължава да взема жертви - за още двама починали съобщи Южна Корея, а новите случаи там са над 160.

Пред магазините се извиха огромни опашки за предпазни маски. Северна Корея постави под карантина 380 чужденци. В Китай загиналите вече са 2592-ма.