Чешка фолклорна певица почина от коронавирус, след като умишлено се е заразила с коронавирус, пише Би Би Си.

57-годишната Хана Хорка не е била ваксинирана и в социалните мрежи е написала, че се възстановява след положителен тест. Два дни по-късно обаче е починала.

Нейният син разказва, че майка му се е заразила целенасочено, когато той и баща му се разболели. Певицата искала да получи зелен сертификат.

Мъжете от семейството, които са ваксинирани, се заразили коронавируса около Коледа. Хората решила да остане при тях, за да преболедува.

"Трябваше да се изолира за една седмица, защото ние бяхме с положителни тестове. Тя обаче остана с нас през цялото време", разказва синът на Хана Хорка.

В Чехия се изисква документ за ваксинация или за преболедуване за достъп до много социални и културни институции, кина, барове и кафенета.

Хана Хорка е пяла в най-стария фолклорен състав в Чехия - "Асонанце".

Тя искала да се зарази с коронавирус, за да не се съобразява повече с ограниченията, казва нейният син.

Два дни преди да почине Хорка написала в социалните мрежи, че се възстановява: "Ще има театър, сауна и концерт".

В деня на смъртта си миналата неделя певицата споделила, че се чувства по-добре и дори се приготвила, за да отиде на разходка. Изведнъж усетила болка в гърба и отишла да си легне. 10 минути по-късно починала.

Въпреки че Хана Хорка не е била ваксинирана, тя не е вярвала в конспирациите, които се разпространяват, категоричен е синът ѝ.

"Нейната философия беше, че е по-добре да се разболее от COVID-19, вместо да се ваксинира, а не, че ще ѝ бъде поставен микрочип или нещо подобно", споделя той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!