В Италия експертите се опасяват, че пикът на заразата COVID-19 тепърва предстои. Смъртните случаи отбелязаха рекорден ръст - 969 души са починали за денонощие.

Бързо се увеличава и броят на починалите във Франция, където черната
статистика доближава прага от 2000 души.

Германия ще продължи рестриктивните мерки до 20 април.

Съединените щати вече значително изпреварват Китай по броя на заразените, които достигна 103 хиляди души.

На този фон китайците отчитат трайна тенденция за намаляване на заразените, като всички нови случаи са на хора, пристигнали от чужбина.

В прониция Хубей животът започва да се нормализира. Градският транспорт вече работи с пълен капацитет, включително и метрото в град Ухан.

Повечето от хората отиват на работа за пръви път от началото на Лунната Нова година.

Макар и слабо засегната, Кения също въведе карантинни мерки, а полицията използва сълзотворен газ, за да принуждава несвикналите още хора да не се събират на едно място.

На другия полюс е Бразилия. Там също са въведени ограничителни мерки, но президентът Жаир Болсонаро призова хората да се върнат на работа от понеделник, „защото страната не може да спре заради някакъв си грип“.

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева предупреди, че заради пандемията светът е застрашен от още по-голяма рецесия, в сравнение с финансовата криза 2008 година.