Полицията задържа 15 души в предградието на Сейнт Луис - Фъргюсън, където се възобновиха протестите заради решението на съда да не привлича под отговорност полицая, убил през август невъоръжен цветнокож младеж, предаде АФП. След решението на журито от по-рано тази седмица избухват спорадични протести на цялата територия на САЩ.

Новината, че няма да бъдат повдигнати обвинения срещу полицай Дарън Уилсън предизвика протести във Фъргюсън, които прераснаха в безредици, а в петък протестиращите отново излязоха по улиците на града, за да поискат справедливост.

В деня на разпродажбите (Черния петък) два големи търговски центрове в Мисури бяха принудени да затворят временно заради демонстрации.

Около 200 протестиращи скандираха "Спрете пазаруването и се присъединете към движението" в големия мол Галерия Galleria в Сейнт Луис и властите бяха принудени да го затворят за около час вчера следобед. Протест на около 50 души имаше същия ефект в съседния Уест Каунти Мол.

В Оукланд, Северна Калифорния, 16 протестиращи бяха арестувани, след като група от около 120 души, облечени с тениски с надпис "Животът на черните е важен (Black Lives Matter), спряха движението на железницата за Сан Франциско, като някои се оковаха с белезници за влак на една от гарите.

Десетки протестиращи блокираха и улици в Сиатъл. В Чикаго около 200 демонстранти се събраха на популярната търговска зона Магнифисънт Майл. Над 200 души в Ню Йорк протестираха пред магазина Мейсиз на Хералд Скуеър и дори влязоха вътре.