Огромна реклама за набиране на нови бойци за руската частна военна компания „Вагнер“ се появи на фасадата на бизнес сграда близо до магистрала в североизточната част на Москва. За това съобщава агенция Ройтерс.

Рекламата обхваща 17 етажа и включва логото на „Вагнер“, както и лозунги като „Присъедини се към печелившия отбор“ и „Заедно ще победим“. Има и снимка на маскиран мъж с оръжие.

„Вагнер“, чийто бойци се бият редом до руските сили в Източна Украйна, се стреми да попълни състава си преди потенциалната украинска контраофанзива, уточнява още Ройтерс.

Снимка: Reuters

Смята се, че групата е претърпяла тежки загуби в сраженията за контрол на източния украински град Вахмут, превърнали се в най-дългата и кръвопролитна битка във войната.

Припомняме, че лидер на „Вагнер“ е Евгений Пригожин - 61-годишен бивш затворник, забогатял от бизнес с доставка на готови храни за социални събития и от договори за кетъринг с Кремъл. По-рано този месец Пригожин каза, че иска до средата на май да наеме 30 000 нови бойци.

Снимка: Reuters

Според руската конституция частни военни компании нямат право да действат в Русия, но могат да го правят в чужбина.

Властите в Москва подкрепят „Вагнер“ с оборудване и оръжия и се възползва максимално от нейните сили по време на военната си кампания в Украйна.