Вълната от лошо време на Балканите вече донесе бури и наводнения в Хърватия, в Босна издирват на 6-годишно дете, отнесено от придошла река.

Втори ден продължава издирването на детето, паднало в придошла река в село Бегов хан в централната част на Босна и Херцеговина.

Снимка: EPA

Вчера в издирването се включиха полицията, гражданската защита, местни жители и горската спасителна служба. Привечер търсенето бе прекратено, но членове на семейството на изчезналото дете продължиха да претърсват терена до късно през нощта.

Момченцето падна вчера от велосипеда си и беше отнесено от придошлата река пред очите на майката, която се хвърли след него във водата, но не успя да го спаси.

В някои части на Босна и Херцеговина и Хърватия и днес продължава извънредното положение заради проливните дъждове, предизвикали повишаване на нивата на реките Уна, Сана и Корана, наводнения и свлачища.

В град Приедор са наводнени около 300 къщи, но службата за гражданска защита съобщи, че положението е под контрол и няма заплаха за живота на хората.

В Карловац 250 спасители работиха денонощно, за да укрепят дигите около водните басейни. Застрашени са и някои райони на Сърбия.

Там се предприемат предпазни мерки срещу проливните дъждове, които се очаква да продължат до петък.

У нас има предупреждение за поройни дъждове над Западна България днес.