Започнаха дебатите по новия ключов вот в британския парламент. Премиерът Тереза Мей заяви, че ще поиска предоговаряне на сделката с Европейския съюз, нещо което Брюксел категорично отхвърля. Тази вечер депутатите ще гласуват серия от поправки по нейния план за брекзит.

„Спасете Брекзит”, срещу  „Спрете Брекзит” - демонстратите за и против за пореден път са само на метри едни от други.

"За пръв път от векове тази страна има парламент, който работи срещу народа. И не ни харесва", заяви един от демонстрантите.

"Искаме британското правителството най-накрая да осъзнае, че брекзит не може да се случи, да го спре и да останем в ЕС", заяви и друг участник в протести.

На протест пред парламента е и Дейвид Уилкинсън, който направи филм за брекзит. Лентата вече е по кината с участието на актьори като Кенет Брана и Антъни Хопкинс. 

"Когато започнах да правя филма си, всички ми казваха- не, не, няма шанс да има втори референдум, но нещата се променят. Най-лошият сценарий е да излезем без сделка", каза режисьорът.

Поправките, които внесоха депутатите, са по два основни проблема - въпросът с ирландската граница и избягване на брекзит без сделка. Ако се стигне до нови преговори с Брюксел, всичко договорено ще трябва отново да бъде гласувано на нов, голям вот.

Хаосът притеснява и българите на Острова. Вижте във видеото какви са настроенията на така наречената "българска улица в Лондон".