Великобритания трябва да повиши прага за работниците, под който те не са длъжни да внасят пари в националната осигурителна система. Правителството трябва да осигури и повече възможности за грижи за децата, за да се повиши жизненият стандарт, заяви Конфедерацията на британската индустрия, цитирана от "Ройтерс".

Предложенията от организацията на работодателите са сред мерките, които те предлагат за повишаване на доходите, включително схеми за повишаване на ниския ръст на производителността.

Правителството на премиера Дейвид Камерън вече повиши прага, под който хората не трябва да плащат подоходен данък. Някои икономисти смятат, че подобно повишаване на прага на осигурителните вноски ще помогне на получаващите по-ниски заплати.

Заплатите във Великобритания се повишават по-бавно от инфлацията от началото на финансовата криза. Жизненият стандарт е основен проблем за Банк ъв Ингланд, която обмисля да започне повишаване на лихвените проценти, както и за политическите лидери преди националните избори догодина.