Освен гневът на бразилците, рекордният брой пожари в Амазонската джунгла предизвика негативни реакции в световен мащаб. В същото време бразилският президент Жаир Болсонаро присъства на т.нар „стендъп комеди”, пише „Гардиън”.

В петък вечер беше предадена по телевизията предварително записана реч на държавния глава. В нея той се обърна към нацията и обясни, че ще използва армията в борбата с огъня. Също така Болсонаро заяви, че броят на пожарите не е нещо необикновено.

Докато бразилците слушаха противоречивото му обръщение, президентът посети комедиен клуб в столицата Бразилия, за да наблюдава комикът Джонатан Немер (Jonathan Nemer).

Доказателство е снимка в социалната мрежа „Инстаграм”, публикувана от Немер, както и калкулации на уебсайта UOL, който разкрива, че президентът е бил на шоуто по време на речта.

„Стендъп е винаги успешен в Бразилия, винаги залите са пълни, но днес присъства някой много специален… Болсонаро!”, казва комикът във видео. Това не е и първият път в който Немер изразява подкрепа към политиката и личността на Болсонаро.