Братята Халид и Ибрахим Бакрауи, извършили самоубийствените бомбени нападения в Брюксел, са били известни на американските власти преди атентатите, заявиха анонимни източници, цитирани от Ройтерс.

Двамата мъже били включени в списък на американското правителство със заподозрени за тероризъм лица още преди нападенията.

Ибрахим Бакрауи беше идентифициран от белгийските власти като един от двамата атентатори, взривили се на летището в Брюксел във вторник, а Халид Бакрауи – като извършителя на самоубийственото нападение на градското метро.

Междувременно стана ясно, че метрото в Брюксел няма да работи до утре сутрин поради съображения за сигурност. Днес в Брюксел работеха само две линии на подземния транспорт, като някои спирки бяха закрити.

Белгия понижи степента на тревога от терористичен атентат с една степен от сегашната четвърта най-висока, съобщиха от белгийският кризисен център.

Решението за понижаване на степента на опасност е било взето на заседание на кризисния център, в който влизат основни министри и съдебни и полицейски ръководители.