Как си го представяте, ще дойде ДАНС и ще ми каже – ще подслушваме президента, и аз ще го разреша – абсурд. Така премиерът коментира от Мюнхен обвиненията на депутата от БСП Антон Кутев, че той подслушва президента.

„Верно ли такива глупости е казал, той не познава закона. Това, че някой се е омазал – хъкал, мъкал, и изведнъж да ме замесват мен в тази работа. ДАНС, МВР работят по свои закони. Аз не само, че нямам достъп до СРС-та, не само, че никой не ме пита, не е редно да ме питат, а и всички специални разузнавателни средства се разрешават от съда. Къде има разрешено за президента да бъде подслушван, от съда. Ако някой е цопнал някъде, това не е моя вина".

Просто те се омазаха и сега искат да изхвърлят проблема си към мен, допълни премиерът.

По думите му, борба с контрабандата – от 34%, когато Кутев и неговата партия са управлявали, сега е 3,4% и милиарди са вкарани в бюджета.

"Така че, много ви моля, не искам по никакъв начин да ме замесвате. Когато партията на Радев мен ме подслушваше в тоалетната и ме записваха, аз не обвиних никого. Тогава стиснах зъби. Сега какво общо имам аз – да не би аз да съм хъкал и мъкал".

Борисов допълни, че, когато е разбрал за скандала със СРС-тата му е станало крайно неприятно, "защото това пречи на стабилността. Когато има такива скандали, не е хубаво за държавата, не е нещо положително".

"Даже чух, че от три месеца не са идвали прокурорите в сряда на сбирката. Защото с този прокурор се разбрахме - да се размаже всичко живо, което, използвам жаргон, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода. Така че, виждате, вчера двама министри до главния прокурор, двама министри. Всички служби - БОП, ДАНС, полиция са впуснати и впрегнати в тази сфера, за това сме се разбрали.

Дали арестуват министър, дали арестуват зам.-министър, или който и да е, това не е моя работа, не ме интересува. Оттам нататък, по водите, някой е слагал байпаси, крал вода по същия начин, това сме се разбрали".