Бомба избухна пред банка срещу Министерството на труда на Гърция, съобщават от полицията.

Експлозията е станала в 1:29 часа през нощта в петък срещу събота в Атина. Има само материални щети. В 00:48 часа полицията е уведомена от журналисти от медия “Ефимерида тон Синтактон”, която е получила телефонно обаждане, в което е дадено предупреждение, че бомбата ще експлодира след 40 минути.

След получаването на сигнала полицията е отцепила района, а на тротоара на улица Стадиу е забелязана подозрителна раница. Обикновено улицата е много оживена в петък вечерта от коли и пешеходци. 

Отговорност за случая е поела новосформиралата се формация "Революционна самоотбрана". Тя се появи за първи път през 2014 г., когато пое отговорност за нападението с калашник срещу офисите на ПАСОК в навечерието на изборите за Европейски парламент. 

На 31 август 2016 г. формацията атакува с автомати "Калашников" мексиканското посолство на площад "Колонаки". Малко по-късно същата година, на 10 ноември, бе хвърлена граната срещу френското посолство на булевард "Василисис Софияс".

Последният удар на "Революционна самоотбрана" беше на 10 януари 2017 г., когато отряд полицаи за борба с безредиците бе нападнат с автомати "Калашников" отново пред офисите на ПАСОК. Тогава полицай бе леко ранен. 

При мащабна операция на отдела за борба с тероризма на 8 ноември 2019 г. са извършени 13 претърсвания на жилища и са арестувани над 15 души - мъже на възраст 41 и 45 години. Те са обвинени в терористични актове, притежание на експлозиви, нарушаване на Закона за оръжията и фалшификация.