Премиерът Бойко Борисов се срещна с турския президент Реджеп Ердоган. В президентския дворец „Бештепе“ в Анкара ще бъдат обсъдени възможните мерки, които да намалят напрежението и мигрантския натиск в региона и да допринесат за сигурност и стабилност, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Разговорът се провежда в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода.

Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори.

За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката, посочват от МС.

На работната среща присъстват и ръководените от двамата лидери делегации.

От българска страна участват още министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов.

От домакините присъстват също вицепрезидентът Фуат Октай, министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.