Самолет "Боинг" 737 MAX (Boeing 737 MAX) на  авиокомпанията Американ Еърлайнс (American Airlines) кацна аварийно в САЩ заради потенциална техническа неизправност, предадоха световните агенции.

Капитанът на Полет 2555 от Маями, щата Флорида, за Нюарк, Ню Джърси, изключил един от двигателите, след като забелязал възможен проблем с неговия индикатор за налягането на горивото. Самолетът се приземил безпроблемно в Нюарк, като от общо 101 души на борда - 95 пътници и шестчленен екипаж, никой не е пострадал, съобщи говорителка на Американ Еърлайнс.

При злополуките в Индонезия през 2018 г. и в Етиопия през 2019 г. загинаха общо 346 души, припомня БТА. След тях "Боинг" 737 MAX бяха спрени от летене за 20 месеца.

Американ Еърлайнс бе първата авиокомпания в САЩ, възобновила полетите с този модел самолети, след като федералните авиационни власти одобриха в края на миналата година подобренията, направени от "Боинг" на софтуера на MCAS. Кацналият аварийно 737 Макс й е бил доставен от производителя на 30 декември.