Бившият барабанист на Slipknot Джоуи Джордисън е починал на 46-годишна възраст.

Според изявление, публикувано от семейството му, Джордисън "е починал спокойно в съня си на 26 юли". Причината за смъртта на музиканта засега не се съобщава. 

"Смъртта на Джоуи ни остави с празни сърца и чувство на неописуема скръб. Онези, които познаваха Джоуи, разбираха неговото остроумие, деликатен характер, огромно сърце и любов към всичко, свързано със семейството и музиката", се казва в изявлението на семейството му.

Джордисън е сред основателите на Slipknot и свири в групата до напускането си през декември 2013 г. Той по-късно разкрива, че страда от напречен миелит - неврологично заболяване, причинено от фокално възпаление на гръбначния мозък, което ограничава способността на музиканта да свири на барабаните.

През 2016 г. барабанистът изрази предположението, че състоянието му е накарало останалите членове на Slipknot да го освободят от групата, като заяви пред списание Metal Hammer, че от бандата са се объркали по отношение на здравословните му проблеми.

"Очевидно дори аз не знаех какво е това състояние в началото. Смятаха, че съм се прецакал от наркотиците, което изобщо не беше така", каза тогава барабанистът. 

Джоуи Джордисън може да бъде чут зад барабаните на едноименния албум на Slipknot от 1999 г., култовия "Iowa" от 2001 г., "Vol. 3: The Subliminal Verses" от 2004 г. и "All Hope Is Gone" от 2008 г., всеки от които е сертифициран като платинен от Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка.

Той свири и в албума "Mate. Feed. Kill. Repeat." от 1996 г., предшестващ световната слава за метъл бандата, която тогава още включва участието на оригиналния вокалист Андерс Колсефни, преди към групата да се присъедини Кори Тейлър.

Джоридисън беше заменен от настоящия барабанист на Slipknot Джей Уайнбърг, който се появи за първи път в албума на групата ".5 The Grey Chapter" от 2014 г.

Вижте повече за Джоуи Джордисън в Ladyzone.bg.