Една от най-популярните метъл групи - Slipknot, ще изнесе първия си концерт у нас в Пловдив. Американците включиха и страната ни в европейското си турне през 2020 г. и ще се качат на сцената като хедлайнери на четвъртото издание на фестивала Hills of Rock.

Рокфестът ще се проведе на 24, 25, 26 юли на гребния канал в Пловдив, като Slipknot ще забият първите акорди в третия ден, съобщиха организаторите.

„Чувството да сме отново на турне в Европа е несравнимо. Без значение колко пъти се връщаме, винаги усещаме нужда да свирим там отново и отново. Едно е сигурно - публиката в Европа винаги е една от най-добрите в света“, каза вокалистът Кори Тейлър.

Още от формирането им през 1995 г. в щата Айова Slipknot постига не само невероятни успехи с проектите си, но се превръщат и в идоли на няколко поколения.

През август 2019 г. излезе новият албум на бандата "We Are Not Your Kind", който е шестият студиен запис в кариерата им. Считан за един от най-добрите албуми на групата, той оглавява класациите „Билборд 200“ в САЩ и Albums Chart в Обединеното кралство. Заема и челни позиции в чартовете на десетки държави по света.

Видеото към сингъла от албума - "Unsainted", стана номер 1 в стрийминг платформите по света за 24 часа, като събира над 60 милиона гледания в YouTube само за няколко седмици.