Бивш офицер от военноморското разузнаване на Канада беше осъден на 20 г. затвор, след като призна, че е шпионирал в полза на руските служби, предаде Би Би Си. Младши лейтенант Джефри Пол Дилайл е служил в база на НАТО в Халифакс. Остава неизвестно каква точно информация той е предавал на Москва.

В продължение на 4 г. е изпращал на руските шпиони писма по електронната поща с данни от американското, канадското и други западни разузнавания. Той качвал на флаш памет информацията в службата си, а после от я поставял като чернова в електронна поща, парола за която имали руските шпиони.

Според обвинението изтичането на информация може да е поставило под заплаха националната сигурност на Австралия, Великобритания, Канада, Нова Зеландия и САЩ.
Канадският съд осъди Дилайл да плати глоба от 111 000 долара. По време на разпитите той признал, че получавал по около 3000 долара на месец от руските си „работодатели”.

Джефри Пол Дилайл е първият канадец, осъден по силата на закона за сигурност на информацията, приет след атентатите от 11 септември 2001 г.