Бившият гръцки министър на отбраната Панос Каменос се ваксинира с руската ваксина срещу коронавируса "Спутник V" в Сърбия, предаде ТАСС. Каменос съобщи това в профила си в "Туитър", като е публикува и снимка, направена по време на ваксинацията.

"Благодаря на братята сърби, които така, както и на стотици хиляди чужденци, ми дадоха възможност да си върна свободата, пише Каменос. Тук животът се е върнал, всичко е отворено, всички са ваксинирани - и младите хора, и чужденците и след 10 дни те ще произвеждат "Спутник V"", добавя той, цитиран и от БТА.

Според съобщения в гръцките медии ваксинационният туризъм от Гърция към Сърбия процъфтява. Гръцкият портал Capital.gr съобщи, че само през последния месец 50 гръцки граждани са отседнали в централен хотел в Белград, за да бъдат ваксинирани в Сърбия. В същия хотел са направили резервации 300 туристи от различни европейски страни.

Сърбия е закупила общо 15 милиона дози ваксина при население на страната от 7 милиона души. Така страната разполага с излишни количества ваксини, които отделя за съседни държави, а също за пристигащи в страната граждани на други страни, според изданието. В Сърбия се прилагат руската ваксина "Спутник V", ваксините на "Пфайзер/Бионтех", "АстраЗенека" и китайската "Синофарм".