Ранените деца в болницата в турския град Адана са твърде малки, за да знаят дори имената си. Турските здравни служители съобщават, че в зоната на бедствието в страната в момента има над 260 ранени деца, които не са успели да идентифицират. Очаква се тези цифри да растат значително, съобщава Би Би Си.

В интензивното отделение на болницата често се вижда как лекари и медицински сестри хранят ранени деца, чиито родители не могат да бъдат намерени.

Има стотици случаи на неидентифицирани деца, чиито родители са загинали или не могат да бъдат открити.

Мощното земетресение не само унищожи домовете на хиляди, но и отне имената на най-малките - децата.

В болницата в Адана д-р Нурсах Кескин стиска ръката на момиченце в интензивно отделение, а леглото е окачен етикета: „Анонимен“. Тя е с множество фрактури, насинено око и силно ожулено лице, но въпреки това се усмихва.

„Знаем къде е открита и как е стигнала до тук, но това е всичко. Търсенето продължава“, казва д-р Кескин, педиатър и заместник-директор на болницата.

В градската болница в Адана много от децата са спасени от срутени сгради в района. Това е една от малкото оцелели болници след земетресението.

Всички новородените бебета от срутената болница в Искендерун са преместени именно в градската болница в Адана.

В хирургичното отделение на болницата е пълно с ранени деца.

Лекарите казват, че поради шока децата не говорят. Оцелели роднини и служители на здравното министерство обикалят сред медицинските центрове, опитвайки се да намерят близки деца, останали без родители.

В болницата в Адана продължават да пристигат ранени. Те са шокирани и изтощени.