Бетонобъркачка се блъсна в нощния пътническия влак, пътуващ от Истанбул за София, съобщава турската информационна агенция "Ихляс хабер ажансъ".

Във влака са пътували 80 пътници, между които чужденци, включително български граждани. Окачва се композицията да пристигне в София с около четири часа закъснение. По първоначални данни няма пострадали българи.

Катастрофата е станала снощи на жп прелез край село Великьой, близо до село Черкезкьой, окръг Текирдаг в около 23 часа местно време. Не се съобщава охраняем или не е бил жп прелезът. По данни на сънародничката ни Анна на прелеза не е имало бариери.

Камионът бетонобъркачка с турска регистрация се блъснал в нощния влак E-68 009, който пътувал от Истанбул за София и бил повлечен от влака. При удара е ранен шофьорът на бетонобъркачката. Той е настанен в болница.

До момента не се съобщава за други ранени. Катастрофата е предизвикала паника сред пътниците във влака.

По сигнал на мястото на катастрофата са били изпратени екипи на бърза помощ, жандармерия и издирвателно-спасителни екипи.

Преустановено е движението на влаковете по жп линията Истанбул–Одрин.

Продължава огледът на мястото на катастрофата. Започнало е разследване, допълва турската агенция "Ихляс хабер ажансъ".

След като изтеглят бетоновоза, композицията продължава по маршрута си и пристига на столичната жп гара с около 4-часово закъснение.