Анис Амри, който извърши атентата на коледен базар в Берлин през декември, редовно е употребявал кокаин и канабис, показаха резултатите от аутопсията му.

В самия ден на атаката Амри не е приел наркотици, но това не означава, че не е бил под влиянието на дрога, смята прокурорът на Милано Алберто Нобили.

В атаката бяха убити 12 души и ранени над 50. Терористът беше убит при престрелка с италианската полиция край гара в предградие на Милано.

Според Нобили Амри може да е пътувал към Сицилия, където познавал млада жена. Той я срещнал докато живеел в бежанския център в сициланския град Белпасо и я е ухажвал.

Амри е разменял есемеси с тази жена, която била италианка, малко над 20-годишна. Тя самата е потвърдила, че е получвала съобщенията, но разследващите не я смятат за заподозряна по случая с берлинското нападение.

Анис Амри е ухажвал и няколко млади жени в Германия, вероятно с цел да получи правото да пребивава в страната, като се ожени за някоя от тях.

Германски и италиански следователи работят заедно по случая с берлинската атака и се опитват да установят дали Амри е имал съучастници.