Баща, убил мъж с голи ръце, след като го хванал да изнасилва петгодишната му дъщеря, няма да бъде обвинен в извършено престъпление, постанови голямото жури в САЩ. Прокуратурата обяви, че са налице достатъчно доказателства за това, че убийството е оправдано.

По време на обсъждането държавното обвинение представи запис от обаждането на бащата на телефон 911, опитвайки се да потърси помощ и да спаси живота на насилника, след като осъзнал какво е направил.

„Имам нужда от линейка. Този мъж изнасилваше дъщеря ми и аз го пребих, и не знам... Не знам какво да направя”, казва бащата силно емоционален и затруднен да обясни адреса си.

„Имам нужда от помощ. Този мъж умира в ръцете ми... Ще се опитам да го кача в колата си и да го откарам до болница”, продължава записът.

До убийството се стигнало, след като служител на ранчото казал на 23-годишния баща, че видял 47-годишния Мора Флорес да носи момичето към една от конюшните. Родителят обяснил на полицията, че изтичал веднага след пищящото си дете. На мястото видял насилника, притиснал момичето със свалени панталони и бельо, и започнал да го с юмруци.

Според законите в Тексас използването на смъртоносна сила е „оторизирано и обосновано”, когато се използва, за да бъде предотвратено сексуално посегателство.