Служители на финансовата полиция и на митническата агенция са открили 33 кг хероин на пристанище Анкона, съобщиха днес италиански медии, цитирани от БТА. Наркотикът на стойност 4 милиона евро е бил разпределен в 63 пакета, укрити в тайник под мястото на резервната гума в багажника на автомобил, управляван от българин.

Той пристигнал с ферибот от Гърция и предизвикал съмнение с нервното си поведение и отговорите на стандартните въпроси дали има нещо за деклариране и за къде пътува. Заявил е, че няма нищо за деклариране и пътува за кратка почивка в Испания.

По време на контрола на автомобила му българинът се държал нервно, с което привлякъл вниманието на финасовата полиция. На пръв поглед нямало нищо смущаващо, но специално обучените кучета дали сигнал за наличие на наркотик.

Българинът е арестуван по обвинение в международен трафик на наркотици и въдворен в затвора "Монтакуто" в Анкона. В информациите не се съдържат подробности за самоличността на нашенеца и управлявания от него автомобил.