Авторитетното американско списание „Атлантик” за трети път в своята 158-годишна история подкрепи кандидат за президентския пост на САЩ.

Изданието, което е едно от най-старите в Съединените щати, подкрепи кандидата на демократите Хилари Клинтън в президентската надпревара. Аргументът на редакторите на списанието е, че бившата първа дама на САЩ и бивш държавен секретар е един от най-добре подготвените кандидати, които някога са участвали в президентски избори.

Нямаме съмнение, че тя усърдно ще подходи към решаването на проблемите, с които се сблъсква тази страна. Тя демонстрира склонността си към анализ и към усърдна работа, казва изданието по повод решението си.

Списанието определя републиканския кандидат Доналд Тръмп като демагог, ксенофоб, женомразец, невежа и лъжец. Според него той е най-неподходящият кандидат на основна партия за висшия държавен пост в цялата история на президентството.

Изданието, основано през 1857 г. за първи път подкрепи президента Ейбрахам Линкълн през 1860 г. След повече от 100 години то подкрепи кандидатурата на Линдън Джонсън през 1964 г.