И тази нощ напрежението в Съединените щати не стихна. В много градове се стигна до сблъсъци между демонстранти и полиция.

В епицентъра на гнева – Минеаполис – беше наложен полицейски час. Въпреки това хиляди останаха на улиците.

За първи път след Втората световна война губернаторът на Минесота напълно мобилизира националната гвардия.

От Пентагона обявиха, че са готови да изпратят и армията. А президентът Доналд Тръмп съобщи, че е разговарял със семейството на починалия при арест чернокож Джордж Флойд.

Няколко коли бяха подпалени, протестиращите хвърляха фойерверки по сградата на CNN в Атланта, разграбиха офис на мобилен оператор и запалиха пожар в голям магазин. Сега градът се възстановява.

На много места в страната хората се събуждат с гледки на разрушения и арести след снощните протести в над 20 града на Съeдинените щати.

Снимка: bTV

Това, което започна като мирен протест в ранния следобед, бързо ескалира до безредици и сблъсък с полицията в Атланта.

Протестиращите палиха коли и хвърляха камъни по сградата на CNN. Написаха със спрей исканията си по логото на телевизията и стените на сградата.

Снимка: bTV

В късните часове нещо избухна в лобито на CNN и беше уловено в ефир според полицията - фойерверк.

Губернаторът на щата Джорджия обяви извънредно положение за окръга. Той изпрати 500 войници от Националната гвардия в помощ на полицията.

Безредиците обхванаха повечето големи градове на Америка в четвъртата нощ на протести след смъртта на Джордж Флойд по време на арест.
В Ню Йорк  -  най-малкото 12 души бяха арестувани, но шофьор на автобус отказа да ги превози до полицията.

Снимка: bTV

В Детройт полицията не може да каже дали убийството на 19-годишен младеж е било свързано с протестите, но стрелбата се е случила в центъра на града, където са били и безредиците.

В Лос Анджелис - поне двама полицаи са ранени при сблъсъците с протестиращите в центъра на града.

Снимка: bTV

В близкия град Окланд - камерите уловиха разграбване на магазини и хвърляне на пиратки и пожари.

Пред Белия дом във Вашингтон протестиращите се сблъскаха с агентите на Сикрет сървиз и избутаха металните ограждания, а някои от тях бяха ранени. Хвърляха бутилки с вода и други предмети срещу офицерите. А те отвърнаха с лютив спрей срещу демонстрантите.