Сирийският президент Башар Асад за първи път призна днес, че армията му е понесла поражения, но увери, че войната срещу бунтовниците не е загубена, предаде Франс прес.

"Не говорим за десетки, нито за стотици, а за хиляди битки и разбира се, в битките има отстъпления, победи и загуби. Има високи и ниски точки", каза Асад в Дамаск, където се отбелязва Денят на мъчениците.

"Днес водим война и във всяка война няма само една битка, а поредица от битки", добави той в словото си. Асад говори в училище за деца на войници, паднали на бойното поле. Сирийският лидер обеща да изпрати армейски подкрепления в провинцията Идлиб (на 320 километра от Дамаск), където правителствени войски водят тежки сражения с екстремистката групировка "Джейш ал фатх".

"Армията скоро ще се притече на помощ на бойците, които защитават болницата в град Джиср аш Шугур", паднал през април в ръцете на джихадистите от "Джебхат ан Нусра", каза Асад, цитиран от ТАСС.

Публичната проява с участието на сирийския президент вероятно е причинена от появилите се вчера информации, че той е загинал след покушение.