71-годишният румънец Грегориан Биволару е арестуван в Париж, съобщава Диджи24.

Той е заловен заедно с 40 членове на международната тантрическа секта Атман Йога (Atman Yoga). Биволару е обвинен в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група.

Румънецът е използвал международната си Атман Йога мрежа, за да вербува млади жени, а след това да ги изолира в дома си в предградията на френската столица и да ги експлоатира сексуално.

По време на ареста в дома му са открити 26 жени в условия на "изолация и лоша хигиена".

През юли 2022 г. се появяват първите сигнали от 12 бивши последователи за извършени престъпления. Те се обръщат към институцията, която управлява религиозните отклонения във Франция. След това Централната служба за борба с насилието срещу хора, по-специално нейното подразделение за помощ и намеса по въпроса за религиозни отклонения (Cellule d'assistance et d'intervention en matière de dérives sectaires) започва разследване. 

През юли 2023 г., след няколко подадени жалби прокуратурата в Париж също започна разследване. Множество жени от различни националности обявиха, че са станали жертва на дейността на организацията и нейния лидер Грегориан Биволару. 

Гуру Биволару е основател на MISA - Движението за духовна интеграция в абсолюта през 1990 г., което по-късно става Атман Йога. Още през 2013 г. той е осъден в Румъния на шест години затвор за сексуални отношения с непълнолетно лице. Освободен е условно през 2017 г., като оттогава той не се е появявал публично. 

Биволару беше издирван и от финландските власти заради обвинения в трафик на хора и сексуално насилие. В списъка на Интерпол той беше сред "най-търсените".