Когато Анджелина Фридман е бебе, тя преживява пандемията от испански грип през 1918 г. През април 2020 г. тя оцелява в битката с новия коронавирус, отнел живота на близо 1,5 млн. души в целия свят.

Сега 102-годишната жителка на Ню Йорк го прави отново - успява да се пребори за втори път с COVID-19, казва дъщеря й Джоан Мерола пред WPIX, цитирана от Си Ен Ен.

"Непобедимата ми майка е тествана негативно за COVID-19", казва Мерола.

Си Ен Ен са потърсили за коментар старческия дом, където Фридман живее, но все още не са получили официален отговор.

Фридман първо е диагностицирана с COVID-19 през март, след като тя е била в болница за лека медицинска процедура, казва администраторът Ейми Елба пред Си Ен Ен по-рано тази година.

"Когато се върна, беше тествана положително", допълва Елба.

Тогава Фридман прекарва една седмица в болницата, преди да се върне в изолация в стаята си. С треска, която е на приливи и отливи в продължение на няколко седмици, Фридман най-накрая е тествана отрицателно на 20 април.

В края на октомври Мерола получава обаждане от старческия дом, "за да ми каже, че отново е тествана положително".

"Тя имаше симптоми - треска, суха кашлица. Те помислиха, че може да има и грип", казва Мерола. 

Тъй като по-голяма част от персонала и обитателите на старческия дом се разболяват, Мерола казва, че по-възрастните са били изолирани. Тя получава ежедневна информация за състоянието на майка си до 17 ноември, когато научава новината, че Фридман е тествана отрицателно.

"Тя не е най-възрастният човек, който е оцелял от COVID-19, но може би е най-възрастният, който е оцелял два пъти", казва Мерола.

Вижте повече за Анджелина Фридман в Ladyzone.bg.