Американската спортна тв водеща Ерин Андрюс получи 55 млн. долара обезщетение, след като беше тайно записана гола в хотелската си стая от воайор, предаде Би Би Си.

37-годишната Андрюс, която е репортер във Fox Sports, е била записана през 2008 г. през шпионката на вратата на хотелската си стая от Майкъл Дейвид Барет, който пуснал видеото онлайн.

Според съда Барет ще трябва да плати 51% от присъдените 55 млн. долара, или 28,05 млн. Двете компании, които стоят зад хотела, пък ще заплатят останалите 49%, или 26,95 млн.

Снимка: Reuters

При обявяването на присъдата тя избухна в сълзи и прегърна адвокатите и семейството си.

Барет, който е мениджър в чикагска застрахователна компания, призна, че е следил Андрюс, и каза, че искал да спечели пари. Той пуснал видеото в интернет, след като известен клюкарски уебсайт отказал да плати за него.

Барет се призна за виновен за това, че е следил Андрюс, променил шпионката на вратата и заснел голото видео. Той разкри, че избрал журналистката, защото е известна. Барет беше осъден и на две години и половина затвор.

По време на процеса адвокатите на тв водещата твърдяха, че от хотела са проявили небрежност и са можели да предотвратят инцидента. Барет поискал да го сложат в стая до Андрюс, след като служител му потвърдил, че тя ще отседне там на конкретна дата.

Снимка: btvnovinite.bg

Адвокатите на хотела обаче твърдяха, че отговорността е изцяло на Барет и не е имало начин да предвидят стореното от него, отбелязва Ройтерс.

Самата Андрюс заяви, че случаят й е причинил огромно безпокойство, депресия и безсъние.

В съда тя каза, че е станала толкова предпазлива, че проверява за скрити камери в климатиците и сменя стаи в хотелите от страх да не бъде записана отново.

„Почувствах се унижена и ужасена заради видеоклипа”, посочи тя.

Снимка: bTV

Най-трудният й момент пък бил, когато я обвинили, че сама е пуснала видеозаписа, за да привлече внимание към себе си.