Американската полиция арестува мъж, обвинен в убийството на трима студенти мюсюлмани в университетския град Чапъл Хил, в Северна Каролина, съобщиха местни медии, цитирани от Франс прес.

Стрелецът е 46-годишен мъж на име Крейг Стивън Хикс. Той сам се е предал на полицията след убийствата, извършени близо до университетския кампус.

Жертвите са 23-годишният студент по стоматология в Университета на Северна Каролина Деах Шади Баракат, 21-годишната му съпруга Юсор Абу-Сала и нейната 19-годишна сестра Разан.

Според полицията, те са били буквално екзекутирани.

 

Във "Фейсбук" бе създадена страница в тяхна памет, озаглавена "Our three winners" ("Нашите трима победители"). До момента страницата е харесана от над 15 000 души.

На профилната снимка, направена вероятно по време на церемония по връчване на дипломи, тримата са усмихнати, като двете момичета са със забрадки, а едната е с традиционна абсолвентска шапка на главата.

Деах и Юсор са пътували до Турция, за да лекуват безплатно бежанци от Сирия. Разан е студентка по архитектура и вътрешен дизайн.

В Twitter Деахима коментари, които го описват като пацифист.

Полицията не уточни мотивите за действията на нападателя, който е от същия квартал като жертвите. В социалните мрежи Крейг Стивън Хикс е публикувал коментари срещу всички религии, а преди няколко седмици - и снимка на своя револвер.