Американският актьор Алек Болдуин съди членовете на екипа на филма "Ръст" заради смъртта на Халина Хътчинс, съобщава “Ню Йорк Таймс”. 

В края на миналия октомври операторката Халина Хътчинс загина, след като по време на репетиция на снимачната площадка Болдуин стреля с пистолет, който бе зареден с бойни, а не с халосни патрони. Според официалната версия за случилото се, на Болдуин му е било казано, че оръжието не е заредено с бойни патрони, което не било истина. Изстреляният от него куршум не само убил Хътчинс, но и ранил режисьора на филма Джоел Соуза.

Актьорът е постигнал споразумение със семейството на Халина Хътчинс. 

В иска, заведен в петък от Болдуин, актьорът обвинява част от екипа в небрежност, че са му дали зареден пистолет на снимачната площадка. Според информация на медията Болдуин съди отговорника за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес-Рейд, реквизиторката Сара Закри, доставчика на оръжия и боеприпаси за снимките Сет Кени и помощник-режисьора Дейвид Хоулс. 

Преди това актьорът подаде и арбитражен иск срещу продуцентите на филма, като твърди, че отговорността за безопасността на огнестрелното оръжие не е негова.