Клонът на групировката „Ал Кайда” в Югоизточна Азия заяви днес, че сърцето ѝ се къса от мъка заради убийството на 149 души във вторник по време на нападение на пакистанските талибани в училище в пакистанския град Пешавар, предаде Франс прес.

Нападението беше най-кървавият терористичен акт в пакистанската история и потресе страната. Международната общност го осъди единодушно.

„Тази трагедия разби сърцата ни от мъка”, казва Осама Мехмуд, говорител на клона на „Ал Кайда” в Югоизточна Азия в изявление от 4 страници, изпратено по електронната поща до агенция Франс прес.

„Няма никакво съмнение, че списъкът на престъпленията и жестокостите, извършени от пакистанската армия, прехвърля всички граници, но това не означава, че нашето отмъщение трябва да се стоварва върху потисканите мюсюлмани”, допълва Мехмуд.

„Нашите пушки, които ние грабнахме срещу враговете на Аллах, срещу Америка и срещу нейната армия от роби, не трябва да се целят в децата и жените, нито в нашия мюсюлмански народ”, казва говорителят на терористичната мрежа.