Акцията по спасяването на децата от пещерата в Тайланд е била на косъм от трагедия, след като няколко спасители попадат в капан. Това става ясно, след капо излязоха нови подробности около спасителната акция. 

Докато световните агенции разпространяват новината, че целият футболен отбор вече е в безопасност, в пещерата все още са около 100-на спасители.

Километър и половина преди изхода трима австралийски водолази попадат в капан. Поврежда се основната водна помпа и нивото на водата рязко се покачва.
Повече от час в пещерата тече нова спасителна акция, за да излязат всички невредими.

Последен пещерата напуска австралийският лекар Ричард Харис. Медикът доброволно стои с децата цяла седмица. Навън го посреща лоша  новина – за смъртта на баща му.

Днес спасените момчета са се видели със своите родители, но през стъклото на изолираното отделение, в което се намират. Появиха се и първите кадри на момчетата в болницата. Те са в специално изолирано отделение и са в добро здраве.

„Душевното им здраве е много добро, може би защото са останали заедно. Възхитени сме от треньора, който се е грижил добре за тях”, казаха от лечебното заведение.
Съучениците на 12-те млади футболисти започнаха новия учебен ден с добрата новина.

Премиерът на Тайланд лично благодари на водолазите. А социалните мрежи бяха залети от признателност.

Покани за гостуване към децата, треньора им и спасителите отправиха известни футболни отбори като „Манчестър Юнайтед” и португалския „Бенфика”. А френският национал Пол Погба им посвети победата на полуфинала в Русия.

Вижте във видеото и през какви препятствия са преминали децата и техните спасители: